The Christmas Urban Walk

  English version

Wat leuk dat je meedoet aan de Christmas Urban Walk. Tijdens de wandeling krijg je een uniek kijkje in verschillende toonaangevende buiten- en binnenlocaties van de stad. Op deze locaties komt aan de hand van het thema Licht in de nacht het eeuwenoude Kerstverhaal opnieuw tot leven. 

The Christmas Urban Walk duurt ongeveer 30 minuten, uitgaande van ongeveer vijf minuten per locatie. Doe je liever de lange route van ongeveer een uur? Klik dan hier.

 

Direct naar:

Kaart Korte Route

Nieuwe Markt

De Nieuwe Markt is een plein dat wordt omgeven door gezellige restaurants en historische gebouwen. Onder de Nieuwe Markt ligt een fietsenkelder. Dit plein werd gerealiseerd bij het vernieuwen van de oostwand van de Grote Markt tussen 2012 en 2020.

Hier op de Nieuwe Markt begint de Urban Walk met de volkstelling. Schrijf je in en ga met ons mee op reis.

In die tijd werd er een bevel van keizer Augustus bekendgemaakt. Iedereen moest geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan kwam. Daarom gingen alle mensen op reis.’

Forum

Het Forum Groningen neemt een prominente plek in op de Nieuwe Markt, dat haar deuren voor het publiek opende in 2019. Het Forum is bedoeld als algemene ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van de stad Groningen. Het Forum heeft onder andere een bibliotheek, een filmtheater, expositieruimtes en een VVV-kantoor.

Laat je in de hal van het Forum raken door bekende popnummers die woorden geven aan de zoektocht door het leven die we allemaal maken. Waarin herken jij je?

Het licht schijnt in het donker en het donker heeft het niet uitgedoofd.’

Stadhuis

Het stadhuis van Groningen staat sinds 1810 aan de Grote Markt. Dit prachtige, neoklassieke bouwwerk is in 2020-2022 geheel vernieuwd. Het stadhuis is de werkplek van de burgemeester en de wethouders, en tevens de plek waar de gemeenteraad vergadert. In de trouwzaal worden huwelijken gesloten.

Vandaag wordt het stadhuis omgetoverd tot het paleis van de koning en jij mag op audiëntie komen.

De wijze mannen uit het oosten vroegen: ‘Waar is de koning van de Joden die kortgeleden geboren is? We hebben zijn ster gezien. Die kwam aan de hemel omhoog. En nu zijn we gekomen om de nieuwe koning te eren.’

De Akerk

Vanaf de Vismarkt torent de kerk, gelegen aan het Akerkhof, hoog uit boven de Korenbeurs. De Akerk is al zo’n 800 jaar oud. Het werd gebouwd voor de katholieke eredienst en bij de Reformatie overgenomen door de protestanten. Inmiddels is het gebouw niet meer in gebruik als kerk. Het wordt nu gebruikt voor bijeenkomsten en evenementen.

In de Akerk is the grand finale. Het licht is gekomen. Jezus Christus is geboren. Wat is jouw reactie op zijn komst?

Daar zagen ze het kind bij zijn moeder Maria. Ze knielden voor hem en eerden hem.’

Einde Route

Je bent bij het bereiken van de Akerk aangekomen bij het einde van de Route.

We hopen dat je genoten hebt van de Christmas Urban Walk. We wensen je hele fijne feestdagen en hopen je te mogen ontmoeten tijdens een van onze aankomende activiteiten. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze website of onze socials.

www.kerstinstad.nl of www.destadskerk.nl/socials